Kōtal-e Khāwāk

Kōtal-e Khāwāk är ett bergspass i Afghanistan. Det ligger i den nordöstra delen av landet, 140 kilometer norr om huvudstaden Kabul. Kōtal-e Khāwāk ligger 3 633 meter över havet.

Terrängen runt Kōtal-e Khāwāk är bergig åt sydväst, men åt nordost är den kuperad. Terrängen runt Kōtal-e Khāwāk sluttar söderut. Den högsta punkten i närheten är 4 674 meter över havet, 4,6 kilometer norr om Kōtal-e Khāwāk. Runt Kōtal-e Khāwāk är det ganska glesbefolkat, med 26 invånare per kvadratkilometer.. I trakten runt Kōtal-e Khāwāk finns ovanligt många namngivna berg.

Trakten runt Kōtal-e Khāwāk består i huvudsak av gräsmarker. Inlandsklimat råder i trakten popular water bottles. Årsmedeltemperaturen i trakten är 1 °C. Den varmaste månaden är augusti, då medeltemperaturen är 16 °C, och den kallaste är januari, med -16&nbsp 32 ounce glass water bottle;°C. Genomsnittlig årsnederbörd är 788 millimeter. Den regnigaste månaden är mars, med i genomsnitt 196 mm nederbörd, och den torraste är augusti, med 10 mm nederbörd.