Stijakovac

Stijakovac är en bergstopp i Bosnien och Hercegovina. Den ligger i entiteten Federationen Bosnien och Hercegovina, i den centrala delen av landet, 90 km norr om huvudstaden Sarajevo. Toppen på Stijakovac är 415 meter över havet, eller 15 meter över den omgivande terrängen. Bredden vid basen är 0,29 km.

Terrängen runt Stijakovac är platt åt nordväst, men åt sydost är den kuperad hydration bag for running. Den högsta punkten i närheten är Debelo Brdo, 477 meter över havet, 1,5 km söder om Stijakovac. Närmaste större samhälle är Doboj, 18,8 km nordost om Stijakovac water bottle topper for toddlers. I trakten runt Stijakovac finns ovanligt många namngivna klippformationer.

I omgivningarna runt Stijakovac växer i huvudsak lövfällande lövskog. Runt Stijakovac är det ganska tätbefolkat, med 90 invånare per kvadratkilometer. Trakten ingår i den hemiboreala klimatzonen. Årsmedeltemperaturen i trakten är 11 °C. Den varmaste månaden är juli, då medeltemperaturen är 22&nbsp water bottle price;°C, och den kallaste är januari, med -3 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 1 379 millimeter. Den regnigaste månaden är maj, med i genomsnitt 206 mm nederbörd, och den torraste är mars, med 79 mm nederbörd.